First weblog from South Africa

Hallo lieve vrienden in Nederland,

Hier mijn eerste weblog vanuit Zuid-Afrika. Ik kan eigenlijk heel kort zijn, maar dat vinden jullie vast niet zo leuk om te lezen. Het is hier echt helemaal super. En ja, ik mis jullie wel hoor. Vooral al de verhalen die ik met jullie wil delen ;) De vlucht is helemaal goed gegaan, gelukkig hadden wij geen vertraging. De andere vrijwilligers van andere projecten hadden dit namelijk wel, erg vervelend.

De eerste nacht heb ik samen met Anne (een andere vrijwilliger waarmee ik samen reisde) in een hotel in Dubai geslapen. Dit was echt een verassing op Schiphol. Het hotel was ook nog eens super mooi. Jammer genoeg heb ik Charlotte en Daan niet meer kunnen zien in Schiphol omdat we meteen door gingen naar het hotel. De volgende ochtend zijn we vroeg op gestaan om te ontbijten en om terug naar de luchthaven te gaan. Op de luchthaven kwamen we Stephanie tegen, zij is ook een vrijwilligster van Mother of Peace.

Toen we geland waren in Durban (tegen 17.30uur) stonden daar Loes (de regio coördinator), Peter (vrijwilligers coördinator van Palm Tree, een ander project) en vijf kindjes van Palm Tree op ons te wachten, super leuk. Vanuit het vliegveld zijn we naar het backpackers hotel gegaan waar een heerlijke maaltijd op ons stond te wachten. Het backpackers hotel zag er heel erg mooi uit, hier heb ik natuurlijk foto’s van, maar die laat ik wel zien als we weer in Nederland zijn. Na een goede nacht kwam Loes in de ochtend om een presentatie te geven over wat ons te wachten staat en waar we extra op moeten letten. Iedereen heeft mij die ochtend trouwens gefeliciteerd omdat ik jarig was en van Loes kreeg ik een kaart en een sleutelhanger van Be-More. Het ultieme verjaardagsgevoel in Zuid-Afrika. Na de presentatie zijn we gaan pinnen en naar de supermarkt gegaan. Ik moest best veel geld pinnen en had het geld in mijn hand gehouden. Een blanke Zuid-Afrikaan attendeerde mij er op dat ik het geld snel weg moest stoppen omdat er veel Afrikanen naar mij aan het staren waren, nu ben ik dus nog alerter.

Willy kwam ons samen met twee andere vrijwilligers van Mother of Peace op halen bij het backpackers hotel. Bij aankomst op Mother of Peace zag ik dat heel het huisje versierd was met vlaggen en ballonnen, dit hadden Mallory en Jessica gedaan voor mij verjaardag. Ook kreeg ik nog een kaart van hun, super lief. Ik slaap samen met Mallory, Jessica en een Engels meisje, Ricarda in het huisje. Heel erg gezellig en het klikt voor mijn gevoel heel goed.

Er kwamen meteen heel veel kindjes op ons af en ze wilde weten hoe we heten. Ook vertelde zij hun namen, maar die kan ik echt niet een twee drie onthouden. Ook vroegen ze allemaal voor mij de ballonnen en de vlaggetjes waren en twee kindjes zongen happy birthday.

Na het indelen van de huisjes kregen we een lunch met de staff van Mother of Peace. Daarna zijn we boodschappen gaan doen en bij terugkomst op het project heb ik kennis gemaakt met ‘mijn’ huisje. Ik heb een hele toffe housemom, ze is heel hartelijk en ze wil eigenlijk niet dat ik haar help. Maar natuurlijk doe ik dat wel, ik ben niet voor niks hier, he. Ook heb ik toen meteen kennis gemaakt met een aantal kindjes. Een kindje moest heel erg huilen toen ik weg ging naar mijn eigen vrijwilligershuisje, maar het was goed toen ik zei dat ik de volgende dag terug zou komen.

Woensdag hebben we uitleg gekregen van Byron (vrijwilligers coördinator van Mother of Peace), hij vertelde ons over de regels en wat hij precies van ons verwacht. Ook gaf hij nog een rondleiding over het terrein en vertelde wat we in elke kamer konden gaan doen.

Er is een babyroom, daycare, artroom, homeworkroom en een computerroom. We hebben een planning gemaakt wie wat elke dag gaat doen, ik neem aan dat de kamers voor zich spreken en dat jullie wel begrijpen wat we daar doen ;) Woensdag middag heb ik een middagje babyroom gedaan. Lekker geknuffeld en gespeeld met de jongste kindjes. Daarna ben ik naar mijn housemom gegaan en ik heb haar geholpen met het in bad doen van het jongste kindje (1,5 jaar) en ik heb haar eten gegeven. Ook hebben we nog een knutselactiviteit voorbereid en met elkaar gekookt. Ofja, ik heb al twee dagen de afwas gedaan, morgen ga ik koken, haha.

Ook is er een mevrouw die elke ochtend onze bedden op komt maken en het huisje komt poetsen, eigenlijk helemaal niet nodig, maar het is zo’n lieve vrouw. Ze bedankte ons meteen voor het komen naar Mother of Peace en ze knuffelde ons, echt super.

Pf, ik weet gewoon niet wat ik nog allemaal moet vertellen, er gebeurd hier zo veel. Maar het is allemaal leuk en het gaat allemaal goed. Oh trouwens, dit weekend ga ik een safari trip maken samen met Stephanie en Ricarda van Mother of Peace en nog andere vrijwilligers van andere projecten. We blijven dan twee nachten weg en gaan tussen de wilde dieren slapen, ik ben echt benieuwd. Aankomende dinsdag gaan we de Durban by Night tour (echt de townships en sloppenwijken in) doen samen met de zoon van Willy. Oh wacht, ik heb nog niks over Willy verteld. Willy is onze chauffeur. Hij is heel erg aardig, maakt grapjes en wil ons overal heen brengen. Ook komt hij wel eens bij ons huisje om even te kletsen. Het tweede weekend ga ik naar de Victoria Market en een Zulu Experience doen en het laatste weekend ga ik naar de wildcoast.

Ik heb ook al nagedacht over het sponsorgeld. De kinderen hebben hier eigenlijk alles wat ze nodig hebben aan materialen. Speelgoed hebben ze ook voldoende en dat is niet echt aan geraden om te kopen. Dit omdat de kinderen hier niet altijd even goed mee omgaan en omdat dingen snel stuk gaan. Er is een mogelijkheid om een kindje voor een jaar te sponsoren. Mother of Peace zorgt dan voor kleding, school, medicijnen, dokterbezoekjes etc. Omdat sommige kindjes ernstig ziek zijn is het van groot belang dat er genoeg geld is. Ik heb al een aantal kindjes op het oog die ik wil gaan sponsoren. Voor 75 euro per maand kan je een kindje volledig sponsoren, dit is mijn plan. Ik wil al het geld dat jullie voor Mother of Peace hebben verzameld door twaalf delen en dat bedrag zo wie zo over maken naar Mother of Peace. Byron zorgt er dan voor dat het elke maand bij het kindje terecht komt. Ik heb niet genoeg om dat kindje elke maand 75 euro te geven, maar hier wil ik wel voor gaan zorgen. Mijn moeder wilde hier al bij gaan helpen. Het is zo heftig was je hier allemaal ziet, dat je graag alle kindjes wil helpen. Maar ik realiseerde me thuis al dat dit niet mogelijk was, maar nu ik hier ben is dat moeilijker dan ik had gedacht. Ik wil geen namen noemen, maar als ik er uit ben welk kindje ik wil gaan sponsoren zal ik dat kindje omschrijven.

Tot zo ver, anders willen jullie mijn verhalen niet meer horen als ik thuis ben ;)

De foto’s zijn niet echt van super goede kwaliteit, dit omdat ik ze een beetje heb moeten verkleinen omdat anders het uploaden erg lang duurt.

Hoe gaat het daar in Nederland?

Waarschijnlijk kan ik vanaf vandaag met mijn Afrikaanse nummer bellen, dus dan ga ik jullie terug smsen en bellen. Jullie kunnen mij trouwens ook gewoon smsen op mijn Nederlandse nummer, maar ik kan niet altijd iets terug sturen, zolang ik mijn Afrikaanse simkaart nog niet werkt.

En Cooper, woef woef wrrrmm woef ww-missyou-oef !

LovefromAfrica,
Anne

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

Frans J.M. Dirks

Ha die Anne,
Wat een leuk eerste bericht van jou. Wat fijn dat je het daar zo naar je zin hebt. En ja alert blijven is wel zo verstandig als je in de buurt bent van andere mensen. Iedereen vraagt mij al of je iets van jou hebt laten horen. Eindelijk kan ik dan wat vertellen. Leuk hoor. Laat het zo blijven en doe maar veel ervaring op.
Dikke kus,
Pa

Elke

Ik ben net terug uit Afrika en mis het echt vreselijk. Wat geweldig dat ik op deze manier toch nog kan kijken hoe met met alle kindertjes gaat! Veel plezier in je huisje en plaats vooral veel fotos;)
kus Elke

Sanne

Anne,
Fijn om te lezen dat het allemaal zo goed gaat en echt super wat je daar allemaal doet en allemaal mee maakt (gaat maken)!
Geniet er nog verder van en laat maar veel verhalen achter!!!

x sanne

Ans Jacobs

Super om zo'n goed nieuws te horen. We gaan gewoon door met haken,breien, en naaien,en hopen veel spulletjes te kunnen verkopen, zodat we alle kinderen op het project een stuklje kunnen sponseren. zojuist weer een armbandje verkocht,haha.
hvjmdwj,xjes, smam

Janneke

Hey Anne!
Wat leuk dat je een weblog bijhoudt.
Geniet ervan hoor want, ondanks dat je alles misschien een beetje mist, een maand is zo snel om!
xJanneke

Joyce

Anne,
Leuk om je verhaal te lezen maar zeker ook om de foto's te zien! Wat een ervaring en ik heb nu al spijt dat ik niet ben gegaan in deze drie maanden dat ik aks toe had! Maatje laat ma veel verhalen achter en foto's!
Veel plezier!
Xx Joyce

Jan-Cor Jacobs

Dag Anne,
Mooi bericht, erg leuk om te lezen. En het werk dat je daar gaat doen, is nog veel mooier. Kunnen veel mensen een voorbeeld aan nemen. Geniet van de safari (nee hoor, ik ben niet jaloers... niet echt... klein beetje misschien... of eigenlijk stikjaloers, om eerlijk te zijn).
Kus, ook van de rest van de familie,
Jan-Cor

Toos Moelands

Hallo Anne,

Super, om zulke positieve verhalen te lezen over je verblijf in Afrika. En wat heb je schattige kindjes om voor te zorgen.
Heel veel plezier met al je uitstapjes.
Dikke kus, tante

Chantal Beks

hoi lieve Anne,

Wat fijn dat je reis zo goed verlopen is en dat je het zo goed naar je zin hebt! Wat een heerlijke foto's ook, precies zoals ik het me had voorgesteld! Mother of peace zal wel heel blij met je zijn! Dikke knuffels voor al 'je' kindjes daar en geniet van deze geweldige ervaring!
Veel liefs, Juul, Hannah, Jan, Chantal en Wim

Esmee Stam

Hey An,

Super leuk om te lezen hoe je eerste dagen eruit gezien hebben! Klinkt echt GE-WEL-DIG! Ook die foto's, echt zo bijzonder! Dit zal een ervaring voor het leven zijn dus geniet van alles (sorry ik val in herhaling, maar vind het zo belangrijk!). Je hebt ook super leuke dingen op het programma staan, zoals een safari.. Ik ben eigenlijk wel heel erg jaloers op je hoor!

Knuffel en kus van mij!

Mylene

Hey lieverd,

Wat fijn om te lezen dat alles goed gaat!
En wat een geweldige foto's.
Ik ben benieuwd naar je volgende verhalen.
Zo kunnen wij hier ook mee genieten van je avontuur, hihi!
Geniet, geniet :)

Dikke kus

Tiny Jacobs

Hallo Anne,
Goede berichten uit Afrika, altijd leuk.
Kinderen over de hele wereld verlangen naar liefde. Wat fijn Anne dat jij dat aan deze kinderen kunt geven.
Veel groetjes tante Tiny

Femke

Lieve Anne,

Ik had je hele lange mail al gelezen en beantwoord.
Maar dat je ook een weblog geschreven had was me eventjes ontschoten..
Ik vind het heel fijn om te horen dat je het naar je zin hebt en wat een prachtige foto's.
Mooi om te zien hoe de kindertjes stralen.
Ik heb nu al zin om je volgende verhaal te lezen!
Geniet van de mooie momenten daar Lief.

Kusje, x Fem

Frans J.M. Dirks

Ha die Anne.
Het is een beetje "radio stilte" nu. Wellicht lukt het even niet wat te melden. En het weekend was natuurlijk ook druk en erg leuk, neem ik aan zo tussen die olifanten. Geen tijd en gelegenheid gehad om wat van je te laten horen, snap ik wel. Ik heb nog een berichtje met een filmpje verstuurd. Bewaar dat maar voor als je weer thuis bent. Anders eist dit te veel van je tegoed op.
Veel plezier.
Dikke kus,
Pa

Franka

Hey Anne,

Zo te zien gaat alles super met je daar. Ik vind het trouwens heel cool wat je daar doet. Erg leuk om te zien. Ik kan me wel een beetje voorstellen dat je alle kindjes zou willen helpen, maar ik denk dat je zo al veel doet.
Ik ben benieuwd te lezen wat je nog allemaal meemaakt daar. We zullen het wel zien.
Veel succes nog daar.
Liefs Franka

Tiny Eijsbouts

Dag Anne,
Ik was vandaag bij jullie mam, en ik hoorde dat je het goed maakt, fijn Anne dat je daar kunt zijn,en kunt zien en beleven,hoe daar de kindjes opgroeien,en wat jij voor hen kan betekenen,
Veel groetjes,en pas goed op jezelf .Tiny.

Anne Dirks

Name: Anne Dirks
Leeftijd: 30

Was vrijwilliger bij YODEP van 16 jul 2012 tot 10 aug 2012

Was vrijwilliger bij Mother of Peace van 15 aug 2011 tot 09 sep 2011

Over mij:

Ik ben Anne, in 2011 heb ik vrijwilligerswerk gedaan in Zuid-Afrika bij het project Mother of Peace. In juli 2012 ga ik

Meer...