Partyweekend at Mother of Peace

Donderdag zijn we al druk bezig geweest met de voorbereidingen van het aankomende feestweekend. We hebben in de ochtend super veel boodschappen gedaan, bij het snoepwinkeltje en in de supermarkt. Nico, onze chauffeur voor een aantal dagen, omdat Willie naar Hluwhluwe is (ik ben jaloers), moest er wel om lachen, om al die boodschappen. ’S Avonds hebben we met z’n vieren en Nuh (de care-giver) posters en een spandoek gemaakt voor zondag, de Streetparty.

Vrijdagochtend zijn we met de jongere kindjes van de Daycare (3 t/m 6) naar het strand geweest. Het was een groot feest. Allemaal rennende kleine kindertjes langs ons huisje, die allemaal ‘bietsj’ – ‘bietsj’ riepen. Nadat iedereen zich had omgekleed waren we klaar om te gaan. Sommige kinderen zijn zelfs de zee in geweest, anderen hebben lekker op het strand zandkastelen gebouwd en anderen hebben zelfs gezwommen in een grote plas tegen de duinen aan. Ook erg leuk, er was een meneer met zijn gezin op het strand die de kinderen ging pakken als krokodil, ze genoten enorm. Na het zwemmen lekker ingewikkeld op het strand genoten van een zakje chips en een pakje drinken, om vervolgens weer terug naar Mother of Peace te gaan.

Vrijdagavond zijn we met de meiden van 7 t/m 11 jaar naar de bioscoop geweest, naar de film Zoo Keeper. Meteen na de kerkdienst zijn we vertrokken met een bus vol giebelende meisjes naar de bioscoop. Erg leuk trouwens dat de kinderen dan hun mooiste kleren aandoen als ze een uitje hebben. In het winkelcentrum nog even snel een ijsje gegeten en toen naar de film geweest, compleet met popcorn en cola.

Zaterdagmiddag was het tijd voor de jongens. Een van de oudste jongens heeft ons geholpen met het organiseren van een voetbaltoernooi. We hadden twee scheidsrechters en een groot voetbalveld met tribune tot onze beschikking. Net een echte voetbalwedstrijd. De jongens hebben heerlijk gespeeld en de meiden genoten van een potje South-African-Soccer.

Zaterdagavond hadden we de Saterday Night Fever. Een van de care-givers kwam met het idee om een soort van vossenjacht te organiseren. Alle vrijwilligers hadden zich in het zwart gekleed en verstopt op het terrein van Mother of Peace. De kinderen werden verdeeld in groepjes en moesten ons gaan zoeken. Als ze ons gevonden hadden kregen ze een letter waar ze een woord van moesten maken. Wie het eerste terug was bij de beginplek met het goede woord had gewonnen. Ik had mezelf verstopt in het portaal van de kerk. Dood eng, want het was pikdonker en ik zag wel drie gecko’s in mijn buurt. Maar verwisselen van plek was geen optie. Iedereen had trouwens van die knak-lichtjes (fluorescerend licht), echt heel gaaf. Vooral bij die donkere kindjes met lichtjes om hun nek en armen, zag je dus alleen maar lichtjes lopen. Uiteindelijk hadden zeven groepjes mij gevonden, nadat ik wat geluiden had gemaakt. Na het spel was er een groot kampvuur met marshmallows en drinken. We hadden met de meiden afgesproken dat wij een liedje voor hun gingen zingen in het Nederlands, als hun voor ons zouden zingen in het Zulu en zouden dansen. Zo gezegd zo gedaan, wij Guus Meeuwis en Marco Borsato en hun geweldige Zulu liedjes, daar kan ik nou echt van genieten. Op verzoek van de meiden nog even mee gedanst en daarna lekker gaan slapen om weer fit te zijn voor zondag.

Zondag hadden we een Streetparty georganiseerd in front of the volunteershouses. Iedereen was uitgenodigd. Willy en zijn vrouw, alle huismoeders en alle kinderen (op 2 na, zij hadden straf omdat ze ons ’s morgens hadden wakker gemaakt door op onze deur en ramen te kloppen). We hadden de hele ‘straat’ versierd met ballonnen, slingers, posters en een spandoek. Er was muziek, snoep, chips, cola, fanta, ranja, ijsjes, je kon geschminkt worden er waren ballonclownen, al met al een groot feest. De kinderen hebben genoten en stuiteren nu nog rond van alle suiker, maar een groot feest hadden de kids en de huismoeders zeker wel verdient.

Nu is het maandag en is de laatste week jammer genoeg van start gegaan. Ik heb de Wildcoast afgelopen weekend maar laten vallen om het feestweekend mee te organiseren. Gelukkig maar, want het was hartstikke gezellig, ondanks dat ik last van mijn keel, oren en buik heb. Volgend jaar weer genoeg nieuwe kansen om meer van Zuid-Afrika te zien ;) Nog 5 daagjes genieten van het land dat mijn hart heeft gestolen en dan ben ik zaterdag al weer thuis, wat een dubbel gevoel.

Kiss from South-Africa to Holland, Belgium (Daddy), Swiss (Roger Family) en New-Sealand (Iris)

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

Femke

Lieverd,
Wauw die streetparty ziet er écht geslaagd uit! Weer een week vol leuke dingen, zo te lezen.
Geniet nog even van de laatste dagen en dan zien we jou zaterdag weer!

Liefs xx Fem

Esmee Stam

Lieve An,

Opnieuw geweldig! Die foto's zijn ook helemaal super! Wat mooi dat je een bijdrage hebt kunnen leveren aan de leuke momenten in het leven van deze kinderen die het al moeilijk genoeg hebben. Nu nog maar een paar daagjes en dan kom je weer naar Nederland. Probeer deze week daarom extra te genieten.. Het zal dubbel voor je zijn om terug te keren, aan de ene kant super fijn om je familie en vriendinnen weer te zien, maar ook moeilijk om deze geweldige kinderen, huismoeders etc gedag te zeggen. Keep in mind: you're going back next year!

x

Ans Jacobs

Hee Sjaantje van het haantje ,wat een leuk verslag weer;steeds weer genieten van de berichtjes uit Afrika. Ik zal ze gaan missen als je weer thuis bent,haha.
Ben wel een beetje jaloers wanneer ik naar de foto kijk van jou met zo'n dotje in de zee.............
Probeer de laatste dagen intens te genieten van jouw verblijf bij Mother of Peace,samen met de andere meiden,de kids en housemom.Sla alles op in je hart,zodat je het goede gevoel volgend jaar weer mee terug kunt nemen.
hvjmdwj,kus smam.

ria vd Goor

hallo, Anne.
leuk weer, jammer dat het bijna voorbij is, althans voor deze keer. maar je gaat vast meer doen op dat gebied. hij is op je lijf geschreven.tot gauw in someren.
Riavd Goor

Sanne

ZIET ER WEER SUPER UIT ANNE!!!

Thea Stienen

Hoi Anne,
Ik was bij jouw housemom(ha ha) in de winkel en ze vertelde me over jouw avontuur!
Heb thuis meteen je leuke verhalen en foto's bekeken en ik zie dat je het daar echt wel
naar je zin hebt.Bedankt dat ik een indruk heb mogen krijgen van je verblijf in Afrika.
Geniet er nog lekker van en goede reis terug;

Liefs Thea

roggertjes

Hoi troeleke, wat leuk te horen, je bent echt goed bezig .Leuk hoor wat jullie daar allemaal doen! Ze zullen jou en je vrolijke lach echt missen daar. Geniet nog van de laatste daagjes , door deze ervaring en de leuke contacten die je hier door opgedaan heb, kunnen wij ook n spoedig bezoekje van jou verwachten. Wij verheugen ons. Gruss und Kuss aus der Schweiz

Brigit

Lieve, lieve Anne,

Eindelijk een reactie van ons. We hebben je wel gevolgd hoor op je weblogs en natuurlijk via je mama. Ik word warm en stil van je verhalen en de prachtige foto's. Het moet heerlijk voor je zijn om in zo'n korte tijd zoveel levenservaring en wijsheid op te doen. Deze kinderen leven in het hier en nu en jij mag daar deel van uit maken. Ik vind het zo super gaaf voor je. Als ik je verhalen lees zou ik er zo ook bij willen zijn. Nog maar een paar daagjes en dan ben je weer thuis. Hier is het leven gewoon door gegaan maar voor jou ligt dat natuurlijk heel anders. Hoop dat het goed met je gaat want mama vertelde me dat je een longontsteking hebt. Ik zal heel blij zijn als je weer weer veilig thuis bent. We hebben je gemist en veel aan je gedacht. We zijn super, super trots op je. Dit neem je voor de rest van je leven mee in je rugzak. Siebrand is vanmorgen vertrokken met school naar Berlijn voor een paar dagen. Die is dus ook zijn horizon aan het verbreden. Tijmen en Gitte zijn al weer gewend aan het dagelijkse leven op school. Ze komen elke dag thuis en zeggen dat het oersaai is. Het gaat dus goed met ze. Onze vakantie in Spanje was fantastisch en heel erg bijzonder. Ik vertel je er over als je thuis bent.
Een hele, hele dikke kus en knuffel van ons allemaal en een hele goeie terugvlucht.
Liefs van Brigit, Siebrand, Tijmen en Gitte.

toos moelands

Hoi Anne,

Je laatste dag in Afrika.
Ik heb genoten van je weblog en je prachtige foto's. Ik hoop dat je weer een beetje beter bent en wens je een hele goede reis terug naar ""nat"" Nederland.
Dikke kus van ons allemaal. Tante

jettie freek

hallo Anne:
Heb nu pas je laatste verslag gekregen, je moeder was mij vergeten.
Maar ik heb weer genoten van je verslag en van je mooie foto's.
Nou Anne hopelijk heb je een goede vlucht en kun je lekker slapen in het vliegtuig.
Zaterdag kun jij je moeder weer lekker in de armen sluiten

Geniet nog een dagje daar in Afrika
Lieve groetjes van
Jettie en Freek

Anne Dirks

Name: Anne Dirks
Leeftijd: 30

Was vrijwilliger bij YODEP van 16 jul 2012 tot 10 aug 2012

Was vrijwilliger bij Mother of Peace van 15 aug 2011 tot 09 sep 2011

Over mij:

Ik ben Anne, in 2011 heb ik vrijwilligerswerk gedaan in Zuid-Afrika bij het project Mother of Peace. In juli 2012 ga ik

Meer...